Loading…

Sådan kom jeg i gang med at løbe

Indsigt

Min bedste kammerat og verdens bedste løbemakker, spurgte for mange år tilbage, om jeg ville være med til at løbe et byløb i Herning. Jeg skulle deltage for hans virksomhed og distancen var på 10 km.

Jeg have ikke løbet før på den måde, men dog dyrket motion. Jeg sagde ja med det samme, og ventede blot på at dagen skulle komme.

Vi mødtes i hans virksomhed, og her fik jeg en løbetrøje med logo. Jeg var ikke nervøs, men spændt.

Jeg kan ikke huske, hvor mange der deltog i løbet, men mange, for der hvor jeg stod, var der langt op til startlinjen.

Starten gik og jeg spænede af sted – også alt alt for hurtigt, og det fik jeg at føle senere i løbet.

Samtidig med det 10 km. løb jeg deltog i, var også et ½ maraton (21,195 km.).
De skulle løbe en lidt anden rute, men af og til løb vi på samme vej.
De skulle løbe en rute tre gange, og for hver omgang de løb, fik de et farvet bånd på overkroppen. På den måde kunne vi andre se, hvor langt de var.

Ved 7 km. mærket fik jeg at føle, at min fart var alt for høj fra starten. Mine ben blev som beton, og lårmusklerne var hårde som sten og gjorde ondt. Jeg måtte ned og gå, og mens jeg gik (som om jeg havde skidt i bukserne), kom en noget ældre dame løbende forbi mig. Hun løb i et ganske rask tempo. På overkroppen havde hun 2 farvede bånd. Altså hun løb ½ maraton og var i hvert fald i 70’erne.
Jeg kan huske at jeg tænkte, hvad sata…. Hvis hun kan, så kan jeg også. Jeg begyndte at løbe igen. Det gjorde ondt i benene, men jeg kom i mål.

Det var min første debut som deltager i et motionsløb. Det var så fedt, men også et bevis på, at man ikke bare løber 10 km. som utrænet. Jeg kunne godt have brugt noget hjælp til træningen.

Heldigvis var den opbakning rundt om i gaderne fænomenal. De heppede, hujede og klappede, og kom med søde tilråb. Det gav en helt speciel fornemmelse i kroppen og da jeg løb over målstregen, fik jeg et kick uden sidestykke.

Siden den dag har jeg været passioneret motionsløber. Jeg løber ca. 3-4 gange om ugen. Både korte og lange ture.

Jeg har bl.a. deltaget i motorvejsløb, skovløb, å-løb, sløjfe-løb, kalkmineløb, 10km, 12km., 17 km., ½ maraton, maraton og 6 timers natløb, Ultraløb og Backyard. Alt sammen med samme følelse.

Så et ja for mange år siden, har givet mig så mange gode oplevelser, som jeg ellers ikke ville have fået. Så spring ud i det, hvis du bare har en lille lyst, og se hvad det bringer.

Jeg ved i hvert fald, at så længe jeg kan bevæge benene, vil jeg også løbe.

Man bestemmer heldigvis selv, hvor meget man gå op i det, men for mig gav det blod på tanden, og det er der stadig. Mit næste mål er om ca.  mdr. fra skrivende stund. Det er et 65 km. ultraløb på Læsø.

Rigtig god løbetur derude😊

Video fra Copenhagen Marathon som jeg deltog i den 15.maj 2022. Min tid blev 4 timer og 9 minutter. Videoen er lavet af CPH Marathon

Siden bruger teknologier til at indsamle oplysninger om dig til forskellige formål, herunder:

  1. Nødvendige
  2. Statistik
  3. Marketing

Ved at klikke på "Accepter alle" giver du samtykke til disse formål. Du kan også vælge at tilpasse formålene.

Du kan altid trække dit samtykke tilbage på denne side [nederst]

Nødvendige
Statistiske
Marketing
Afvis alle
Opdater samtykke